"Masca trebuie purtată chiar dacă nu purtați nimic altceva!" - îndemn către turiști, într-o stațiune franceză de nudiști. În Europa crește numărul infectărilor și apar cazuri de reinfectare

Numărul cazurilor de COVID înregistrate în întreaga lume se apropie de 24 de milioane, iar cel al deceselor depășește 800 de mii. Europa înregistrează de trei săptămâni o creștere constantă a infectărilor, după ce multe țări răsuflaseră oarecum ușurate. Veștile rele nu se opresc aici: au apărut cazuri clare de reinfectare la pacienți care se vindecaseră de COVID.

25 August 2020, 22:04 Știrile TVR |

Specialiștii europeni spun că se așteptau la cazuri de reinfectare. Acum s-au înregistrat două: unul în Olanda și altul în Belgia. Anticorpii dezvoltați în timpul primei expuneri la coronavirus nu au fost suficienți pentru a preveni, după câteva luni, o nouă infectare a organismului, provocată de o variantă ușor diferită a virusului. Nu e clar încă dacă astfel de cazuri sunt rare sau mulți alți foști bolnavi vor trece, din păcate, prin reinfectare.

Măsurile de protecție rămân esențiale. Spania tocmai a introdus noi restricții ca urmare a unei neașteptate și brutale creșteri a cazurilor de covid.

Dar abia septembrie va fi luna-cheie, în care țările europene vor constata într-adevăr dacă răspândirea COVID mai poate fi ținută sub control.

Deocamdată, însă, e sezon de vacanțe, așa că măsurile suplimentare sunt gândite în multe destinații în primul rând pentru turiști. Pe insula Santorini din Grecia, de exemplu, primarul a decis să li se distribuie gratuit măști tuturor vizitatorilor.

Masca trebuie purtată chiar dacă nu purtați nimic altceva! - e atenționarea făcută de primarul unei celebre stațiuni din sudul Franței, paradis al nudiștilor, devenită peste noapte focar de coronavirus, cu peste 100 de cazuri depistate.

Acum, în întregul sat de vacanță se fac teste și turiștii așteaptă, răbdători, la coadă, pentru a fi siguri că nu se întorc bolnavi acasă.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 32°C 31°C
IASI 28°C 29°C
CLUJ 29°C 29°C
CONSTANTA 28°C 28°C
CRAIOVA 30°C 27°C
BRASOV 28°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI