Masca, obligatorie în tot mai multe județe

13 octombrie 2020, 18:27

BRĂILA

în municipiul Brăila şi în 13 localităţi din judeţ, masca e obligatorie în următoarele două săptămâni, a decis Comitetul pentru Situații de Urgență. În unele commune, rata de infectare se apropie de 5 la mia de locuitori. Primarul municipiului Brăila protestează, crede că măsura este excesivă și spune că era bună o delimitare mai clară a spațiilor publice cu restricții.

GALAȚI

Măsuri dure și în județul Galați: comuna Ivești e în carantina pentru că incidența cumulată a infectărilor este de 4,64 la mia de locuitori. Sunt filtre de poliție la intrările în localitate, iar străzile au fost stropite cu soluții dezinfectante.

Timp de 2 săptămâni. cei 2000 de romi vor rămâne în cartier, iar polițiștii vor avea grijă ca niciunul să nu părăsească zona.

Autoritățile locale au adus în zonă voluntari care vor face cumpărături pentru localnici.

TIMIȘ

Și în județul Timiș masca devine un accesoriu obligatoriu în spațiile publice după ce în multe localități rata de infectare a depășit 1,5 la mia de locuitori.

ARGEȘ

Măsuri drastice și în județul Argeș care se lăuda până de curând cu una dintre cele mai mici rate de infectare din țară. De mâine, purtarea măștii pe stradă dar și în spatiile publice devine obligatorie.

VÂLCEA

În județul Vâlcea, unde rata de infectare a ajuns la 2,2, autoritățile au decis închiderea creşelor. Spectacolele, concertele, evenimentele private şi religioase sunt interzise, iar cafenelele și restaurantele funcționează cu restricții.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite