Masca, obligatorie și pe malul Begăi. Centrul istoric al Timișoarei rămâne însă în afara zonelor cu restricții

19 august 2020, 11:02

La Timișoara nu se instituie obligativitatea purtării măștii în zone pietonale din centrul orașului. Așa s-a decis în Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Asta după ce Comitetul Județean a trasat sarcina autorităților locale să stabilească și să delimiteze “zonele aglomerate”, iar autoritățile de la Timișoara au considerat că centrul orașului nu se încadrează la această categorie.

Centrul istoric a fost exclus și în urma cu două săptămâni de pe lista spațiilor publice deschise în care masca devenea obligatorie, deși și atunci numărul cazurilor de infectare era mare în județ.

Malurile Begăi și piețele sunt zone unde trebuie purtată masca în anumite intervale orare. De asemenea, autoritățile recomandă purtarea măștii oriunde în aer liber dacă aglomerația este foarte mare. De asemenea, s-a stabilit că este interzis accesul artiștilor stradali pe strada Alba Iulia.

Restricțiile se aplică pe toată perioada stării de alertă. În funcție de situația epidemiologica însă, pot fi instituite măsuri suplimentare de siguranță.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă