Masca, din nou obligatorie în spațiile închise din toată Cehia

17 august 2020, 19:52

Era sfârșitul lunii mai când mii de cehi au participat la Praga la o așa-numită petrecere prin care își luau adio de la coronavirus. Măștile nu mai erau obligatorii, se redeschideau restaurante și săli de sport iar optimismul era cuvântul de ordine. Două luni mai târziu, Cehia raportează sute de cazuri zilnic iar autoritățile au decis să revină la unele restricții.

De asemenea, masca redevine obligatorie în toate spatiile publice inclusiv magazine, oficii poștale și chiar școli – în acest din urmă caz însă doar în spatiile comune, cum sunt holurile, nu și în sălile de clasă. O schimbare în bine vine în ce privește carantina.

Roman Prymula, epidemologul şef al Cehiei: “Perioada de carantină va fi redusă la 10 zile de la data ultimului contact cu o persoană testată pozitiv. În cazurile excepţionale, medicul de caz poate prelungi această perioadă”.

Perioade similare de doar 10 zile au introdus deja și alte țări printre care Austria, Elveția sau Norvegia. Cehia a fost prima țară europeană care a introdus măsuri dure împotriva COVID, inclusiv masca obligatorie. Până acum a raportat în total 20 de mii de cazuri de infectare și aproape 400 de decese asociate COVID-19.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite