Masca de protecție devine obligatorie și în spațiile deschise din București

3 august 2020, 18:31

Decizia a fost adoptată cu unanimitate de voturi de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Centrul Vechi al Capitalei a fost primul inclus de autorități pe lista spațiilor deschise în care masca devine obligatorie. De asemenea, în Capitală, masca se va purta în piețe, târguri și expoziții pe toată durata orelor de funcționare, nu doar dimineața și seara, așa cum propusese inițial DSP.

În plus, stațiile de autobuz și de taxi, gările și autogările sunt locuri în care ești obligat să porți masca.

Pentru organizatorii de evenimente s-a stabilit obligativitatea de a pune la dispoziţia publicului măşti de protecţie. Măștile vor fi purtate pe toată durata manifestărilor, de la accesul în zonă şi până la ieşire.

Diana Dumitrașcu, jurnalist TVR: „Cu această decizie, Bucureștiul se adaugă așadar pe lista celor peste 20 de județe din România în care masca de protecție devine obligatorie în spațiile deschise în anumite condiții„.

Constanța, Galați, Teleorman, Arad sau Iași sunt câteva dintre județele în care măsura e deja aplicată, pe fondul creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus.

Bucureștiul conduce în topul orașelor cu tot mai multe cazuri de la o zi la alta. Odată cu obligativitatea purtării măștii de protecție sporesc și controalele.

Amenda minimă pentru cei care nu-și acoperă nasul și gura în spațiile publice deschise aglomerate este de 500 de lei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite