Masca de protecție este obligatorie în mai multe țări din Europa

13 iulie 2020, 22:27

Măștile sunt foarte importante în spații închise, a declarat premierul britanic, care a vizitat centrul de ambulanță de la Londra. El a precizat că virusul este ținut sub control în Marea Britanie. A fost întrebat dacă masca ar trebui să fie obligatorie în magazine, ținând cont de faptul că până acum oamenii trebuie să o poarte doar dacă folosesc transportul public.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: Cred că oamenii ar trebui să poarte în magazine. În ceea ce priveşte modul în care vom face acest lucru, dacă ele vor fi obligatorii sau nu, vom analiza recomandările şi vom anunţa zilele următoare.

Purtarea măștii a devenit obligatorie în Croația în spațiile publice închise, în restaurante și în transportul în comun, după ce s-a înregistrat o creștere a numărului infectărilor.

Subiectul a revenit în prim plan și în Belgia, unde, de asemenea, masca trebuie obligatoriu purtată în magazine, muzee, biblioteci sau biserici.

Și Germania a îndemnat populația la menținerea distanțării sociale și la purtarea măștii.

Jens Spahn, ministrul german al sănătăţii: Ameninţarea unui al doilea val este reală. Prin urmare, ar trebui să rămânem vigilenți. Nu ar trebui să devenim prea siguri și, în același timp, am încredere că putem face acest lucru împreună.

Ministrul german al sănătății s-a arătat îngrijorat după ce a văzut imagini cu turiști germani petrecând în stațiuni din Spania și ignorând regulile de distanțare socială.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite