Masca de protecție, obligatorie la serviciu, chiar şi acolo unde toţi sunt vaccinaţi împotriva COVID-19

15 mai 2021, 19:57

Vineri, târziu în noapte, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne au publicat în Monitorul Oficial ordinul comun care permitea să se renunţe la mască, în anumite condiţii, în birourile în care toate persoanele sunt vaccinate anti-COVID şi au cel puţin 10 zile de la completarea schemei de vaccinare. Angajatorii, inclusiv autorităţile locale, începuseră deja să-şi facă planuri cum să procedeze.

După câteva ore însă, regulile s-au schimbat iar. Un nou ordin comun publicat în Monitorul Oficial arată că doar angajatul care stă singur în birou poate lăsa masca jos.

Potrivit ordinului modificat, medicul de medicina muncii ar fi trebuit să evalueze riscurile și să decidă dacă se poate renunța la mască într-un birou cu mulți angajați. Erau deja mai multe excepţii, inclusiv pentru cei care lucrează în condiţii grele sau au probleme de oxigenare.

E nevoie de timp pentru ca mai mulţi angajaţi să îşi completeze schema de vaccinare, spun autoritățile acum. Și pentru siguranţa tuturor este bine ca lumea să nu se relaxeze prea mult, transmit oficialii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite