Masa de Ziua Recunoștinței, mai scumpă cu 25%. Unii americani au renunțat la curcanul tradițional

24 noiembrie 2022, 10:18

E Ziua Recunoștinței la americani și reduc bugetul față de anul trecut. Unii chiar renunță la tradiționalul curcan, din cauza creșterii galopante a prețurilor.

Prețul cărnii de curcan a crescut cu aproape 25% comparativ cu anul trecut. Fermierii resimt din plin majorarea tarifelor la energie și creșterea prețurilor la hrana pe care o dau păsărilor. Nu au încotro și au mărit prețul. Și procesarea cărnii costă mai mult.

Robert Kauffman, crescător de curcani: Totul s-a scumpit. Avem inflaţie, preţurile cresc, trebuie să plătim. Prin urmare, mărim şi noi preţul. Sperăm să avem cumpărători.

Potrivit statisticilor, niciodată, în istorie, carnea de curcan nu a fost așa de scumpă. Unii americani spun că vor cauta să cumpere păsări mai mici. Sunt și familii nevoite să renunțe cu totul la friptura de curcan de Ziua Recunoștinței.

Tradiționala sărbătoare americană are loc mâine, în ultima zi de joi din luna noiembrie. Deja aeroporturile sunt destul de aglomerație – americanii pleacă la rude sau la prieteni în minivacanța de Ziua Recunoștinței.

Totuși, încă nu s-a ajuns la nivelul de trafic de călători de dinaintea pandemiei. Pe aeroportul internațional din Los Angeles, de exemplu, fluxul de pasageri e la 85% din cel înregistrat în 2019.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite