Masa de Revelion, între tradiţie şi modernism

31 decembrie 2019, 13:43

Turiştii care petrec Anul Nou la Alba Iulia vor avea parte de un festin culinar. Cosmin Toma, bucătarul cetății, pregâteşte reţete exclusive. Pentru acest revelion, rața cu varză și merele caramelizate vor fi vedete.

Sunt însă şi oaspeţi care apreciază mai mult bucatele tradiţionale care le reamintesc de gustul copilăriei. Pentru ei, în munții Sebeșului, la peste 1200 de metri, pe Transalpina, gazdele au ceaunele pline de bunătăţi care fierb la foc molcom. Iar Nea Ion, de la Tău – Bistra îi aşteaptă pe doritori cu un meniu ciobănesc.

Mâncărurile tradiționale, rămân preferatele românilor în noaptea dintre ani.

Indiferent de meniul pentru Revelion, singura condiție este ca niciun preparat să nu fie consumat în exces. Alfel, avertizează medicii, trecerea în noul an se poate transforma într-o vizită la camera de urgenţe.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite