În ultimele zile, restaurantele și cofetăriile au primit potop de comenzi pe Internet pentru friptura de miel, drob, ouă vopsite, pască și cozonaci. Nu mai avem timp de gătit și nici nu ne pricepem - se scuză femeile care trec rar prin bucătărie, dar care țin morțiș să aibă un meniu ca la carte de sărbători.
Localurile din București au fost pline de mușterii încă de dimineață. Sunt clienți care au comandat, de zile bune, pe Internet masa de Paști. În Sâmbăta mare au venit să ridice pachetele cu bunătăți.
Un pachet cu tot ce trebuie pentru meniul de Paste, pentru doua persoane costă în medie 150 de lei.
Se vând ca "pâinea caldă" așa că patronii de localuri au făcut liste cu rezervări.
Și în cofetarii, clienții au stat la coadă să ridice cozonacii, pasca și prăjiturile.
Și site-urile de anunțuri sunt pline cu oferte de sarmale și alte bunătăți, unele preparate în gospodăriile de la sate.
Dacă alegeți să cumpărați mâncarea pe Internet de la particulari, atunci medicii va recomandă să fiți vigilenți și să va interesați în ce condiții de igienă a fost gătită.