Masa de Crăciun, o provocare pentru sănătate! Nutriţioniştii recomandă cumpătare

24 decembrie 2019, 19:33

După post, organismul ar trebui protejat, spun medicii. Trecerea bruscă de la preparatele vegetale la carnea grasă, totul stropit cu alcool, poate duce la afecțiuni care ne trimit direct la camera de garda.

Nu renunțăm la legume, nici măcar la mesele festive, începem cu preparate ușoare, cu supe și apoi trecem la cantități mici de preparate mai grele.

Nu asociem la aceeași masă și sarmale și friptură și preparate aperitive din carne. Ne limităm la un singur preparat și abia de a două zi, după un pic de antrenament digestiv, putem să mâncăm cantități mai mari”, recomandă dr. Ruxandra Pleşea – medic specialist diabet, nutriţie şi boli diabetice.

Desertul trebuie și el consumat cu moderație, în special în cazul celor care au ținut post ori sunt la dietă.

Medicii nu recomandă combinarea alcoolului cu mâncarea bogată în grăsimi. Consumul lor în exces crește riscul de infarct sau accident vascular cerebral. Atenți trebuie să fie și hipertensivii și diabeticii care nu ar trebui să își întrerupă tratamentul.

Fructele nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Însă ar fi bine să le consumăm la 2 – 3 ore după masă.

Și cel mai important: lăsăți-va organismul să ia o pauză de la mâncarea grasă, înainte de masa de Anul Nou!

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite