Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand Politica de cookies Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.
REPORTAJELE TELEJURNALULUI

Masa de Crăciun. Bune maniere, meniu tradiţional sau haute cuisine

Câte sarmale trebuie să mănânci ca să simţi că e Crăciunul? Câte linguri de salată de boeuf şi câtă friptură? Câte felii de cozonac îţi îndulcesc sărbătoarea? Crăciunul este în primul rând o sărbătoare a familiei şi bucuriei dar şi un prilej de mese îmbelşugate. Aşa că îţi creşte inima când vezi că nu se taie maioneza, că aluatul creşte şi friptura se rumeneşte. Înainte de a arunca cu piatra în pofticioşi, amintiţi-vă cum aromele bucătăriei tradiţionale umpleau casa în copilărie şi adunau familia la masă. Dar cum alegem meniul? Un reportaj de Andreea Archip.

20 Decembrie 2014, 21:21 (actualizat 20 Decembrie 2014, 21:35) |
Reportajele Telejurnalului: Masa de Crăciun
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Să tăi porcul de pe lista preparatelor de Crăciun e un păcat chiar şi astăzi. Străbunicii noştri nu ar fi renunţat la el. Mai ales că venea după mesele simple şi posturile lungi de peste an. Nici măcar lumea "haute cuisine" nu se leapădă de arta culinară tradiţională. Dar o adaptează.

Romana Rista este în căutarea gusturilor de odinioară, cărora însă le adaugă ceva din personalitatea ei. De Crăciun ea învie reţete uitate.

Şi în bucătăria Palatului Elisabeta, reşedinţa familiei regale, o armată de bloggeri pasionaţi lucrează la un meniu de sărbătoare pentru bătrânii nevoiaşi. Iar Familia Regală va avea curcan pe masa de Crăciun.

Când am încoronat noi porcul drept rege al mesei festive de Crăciun? Evident, cu mult înaintea bucătăriei fusion, a modei salatelor cu ştaif şi a preparatelor moleculare.

În zilele noastre nu mai există Crăciun fără mii de apeluri la 112.

Ruxandra Lăcătuş este specialist în etichetă şi bune maniere. Înainte de a ne năpusti pe mâncare, spune ea, bunele maniere ar putea să ne mai amorţească pofta. O masă elegantă poate fi cel mai bun antidot la indigestie.

Cu câteva sfaturi simple, orice masă obişnuită, în familie, spune Ruxandra, poate deveni o experienţă demnă de dineuri elegante.

Opţiunea pentru un meniu tradiţional sau unul mai trendy ţine şi de buget. Prima variantă rămâne alternativa mai accesibilă. Indiferent de alegere însă, defilarea bucatelor trebuie să fie în primul rând un motiv de bucurie. Şi să nu uităm un gând bun pentru bucătar.

Crăciun fericit!

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN REPORTAJELE TELEJURNALULUI
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 23°C
IASI 25°C 23°C
CLUJ 18°C 19°C
CONSTANTA 24°C 20°C
CRAIOVA 24°C 22°C
BRASOV 20°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
CURS BNR - 23 Mai 2019, 04:29
 
INDICI BVB
 
INDICE BET
Data: 22-05-2019
Deschidere: 8152.63
Maxim: 8155.58
Mimim: 8055.58
Variatie: -0.45%
SNP
0.36
5.53%
TLV
2.12
0.24%
BRD
10.88
1.3%
WINE
21.50
2.38%
M
30.10
1.64%
EL
10.80
0.46%
FP
0.97
1.25%
DIGI
23.60
1.67%
SNG
33.80
0.74%
SNN
10.64
1.51%
ARHIVĂ ȘTIRI