Mărturiile unui medic din Suceava care își dorește să se întoarcă în spital, după ce el însuși a fost infectat cu COVID-19

11 aprilie 2020, 17:03

Anatol Burlacioc este medic la Spitalul Județean din Suceava, locul în care noul coronavirus a făcut victime fără să aleagă, printre pacienţi şi personal medical deopotrivă. Doctorul s-a îngrijit de bolnavi până când şi el a început să se simtă rău. La fel și soția.

Medic Anatol Burlacioc: Am luat tratamentul care ne-a fost recomandat, acel paracetamol în prima săptămână, am luat şi un antibiotic crezând că am o faringită. Când au adus tratamentul specific, acel Kaletra , folosit pentru tratamentul SIDA, am fost loviţi amândoi destul de tare, pentru că sensibilizează ficatul loveşte ficatul, fierea şi atunci am avut o perioadă mai grea câteva zile

Vârsta și condiția fizică le-au fost aliați importanți. Acum medicul Anatol Burlacioc vrea să revină în spital. Nu îi e teama şi chiar are puterea să glumească.

Medic Anatol Burlacioc: Am văzut că sunt echipamente de protecţie, sigur, pe căldura asta va fi mai greu de suportat, dar haideţi să vedem şi partea plină a paharului: vom face puţină saună şi vom mai slăbi puţin, ne vom mai regla kilogramele, chit că în perioada care a trecut am dat jos deja vreo cinci kilograme.

După boală și izolare, Anatol Burlacioc îşi doreşte în primul rând să își facă meseria pentru care a lăsat acum 30 de ani Chișinăul natal.

Medic Burlacioc: Sper să nu revină fosta conducere la spital, pentru că în mare parte situaţia aceasta în care s-a ajuns se datorează lor. Se datorează inactivităţii pe care au manifestat-o şi lipsei de respect faţă de personal. Nici nu ne-au prezentat echipamentul, să ne spună cum se îmbracă, nici nu ne-au zis că în caz că aveţi nevoie să vă protejaţi aveţi echipament acolo.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite