Mărturiile unui medic din Suceava care își dorește să se întoarcă în spital, după ce el însuși a fost infectat cu COVID-19

Anatol Burlacioc este unul dintre medicii care au trecut prin suferințele propriilor pacienți, infectați cu coronavirus. A consultat la Spitalul Județean din Suceava până în ultimul moment, când el însuși a început să se simtă rău. Acolo, la Suceava, în urmă cu trei săptămâni, cadrele medicale nici nu știau dacă și cum se pot proteja.

11 Aprilie 2020, 17:03 (actualizat 11 Aprilie 2020, 19:38) |
Un medic din Suceava a revenit la spital după ce a fost el însuși infectat cu COVID 19
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Anatol Burlacioc este medic la Spitalul Județean din Suceava, locul în care noul coronavirus a făcut victime fără să aleagă, printre pacienţi şi personal medical deopotrivă. Doctorul s-a îngrijit de bolnavi până când şi el a început să se simtă rău. La fel și soția.

Medic Anatol Burlacioc: Am luat tratamentul care ne-a fost recomandat, acel paracetamol în prima săptămână, am luat şi un antibiotic crezând că am o faringită. Când au adus tratamentul specific, acel Kaletra , folosit pentru tratamentul SIDA, am fost loviţi amândoi destul de tare, pentru că sensibilizează ficatul loveşte ficatul, fierea şi atunci am avut o perioadă mai grea câteva zile

Vârsta și condiția fizică le-au fost aliați importanți. Acum medicul Anatol Burlacioc vrea să revină în spital. Nu îi e teama şi chiar are puterea să glumească.

Medic Anatol Burlacioc: Am văzut că sunt echipamente de protecţie, sigur, pe căldura asta va fi mai greu de suportat, dar haideţi să vedem şi partea plină a paharului: vom face puţină saună şi vom mai slăbi puţin, ne vom mai regla kilogramele, chit că în perioada care a trecut am dat jos deja vreo cinci kilograme.

După boală și izolare, Anatol Burlacioc îşi doreşte în primul rând să își facă meseria pentru care a lăsat acum 30 de ani Chișinăul natal.

Medic Burlacioc: Sper să nu revină fosta conducere la spital, pentru că în mare parte situaţia aceasta în care s-a ajuns se datorează lor. Se datorează inactivităţii pe care au manifestat-o şi lipsei de respect faţă de personal. Nici nu ne-au prezentat echipamentul, să ne spună cum se îmbracă, nici nu ne-au zis că în caz că aveţi nevoie să vă protejaţi aveţi echipament acolo.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 13°C
IASI 11°C 10°C
CLUJ 8°C 10°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 12°C 15°C
BRASOV 8°C 9°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI