Mărturii șocante în cazul bolnavului psihic ucis în bătaie în centrul de la Călinești, Prahova

Mărturii șocante în cazul bolnavului psihic omorât
Mărturii șocante în cazul bolnavului psihic omorât
9 august 2021, 18:19

Infirmierul este anchetat pentru lovituri cauzatoare de moarte la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. O anchetă în care sunt importante şi mărturiile fratelui geamăn al pacientului mort, şi el cu urme de lovituri de la Centrul din Călineşti. El este încă internat la Spitalul Judeţean de Urgenţe Ploiești. A fost adus sâmbătă.

Laurențiu Mustățea, fratele decedatului: “Nu se poate trăi în felul asta în în secolul 21. E ceva inuman. Am fost vineri dimineață cu mâncare la fratele. Primul lucru – nu a zis altceva, ce s-a întâmplat sau ceva, ci ia-ne de aici, că ne omoară și tremura tot”.

Pacientul care a murit în urma loviturilor urmează să fie înmormântat. Patru zile a stat în agonie la Centru, pentru că medicul era în concediu. A fost apoi dus la spital, unde nu a fost internat şi peste puţin timp a murit. Acum este anchetă internă la Spitalul Judeţean.

Bogdan Nica, manager SJU Ploiești: „S-au luat note explicative și documente medico-legale pe foaia de observații și toate vor ajunge la organele de anchetă, care să stabilească cu experții autorizați cauza decesului și măsurile legale.”

Și fiica victimei este șocată de cele întâmplate la centrul de la Călinești, unde tatăl său ar fi trebuit îngrijit. Conducerea Consiliului de Monitorizare al centrelor pentru persoane cu dizabilități a aflat din presă de tragedie.

Ioana Mustățea, fiica bărbatului decedat : “Nu mi se pare un gest corect. (…) Eu ultima dată când l-am văzut a fost acum 4 ani”.

EMANUEL BORNARIU, președintele Consiliului de Monitorizare: “A plecat o echipă, astăzi este deja a doua zi în vizită de monitorizare de acolo, dar nu putem da date, pentru că îi așteptăm pe cei de acolo. Vor sta exact cât au nevoie să stea la acel centru de la Călinești”.

Vecinii infirmierului anchetat pentru lovituri cauzatoare de moarte spun că nu îl știu violent. Infirmierul susține că a fost atacat de pacient și doar s-a apărat.

Joia trecută, polițiștii comunei prahovene Florești au fost sesizați că un bărbat a murit în Centrul de Recuperare de la Călinești. În urma necropsiei, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în loviri cauzatoare de moarte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite