Mărturii în Parlamentul European. Au fost audiați mai mulți actori importanți din dosarul Cambridge Analytica

5 iunie 2018, 08:40

În opinia celor chemați la Parlamentul European, faptul că Facebook își recunoaște erorile și Cambridge Analytica a intrat în procedura de faliment nu este sufficient. Investigațiile trebuie duse până la capăt, având în vedere efectele extrem de grave pe care manipularea de profiluri de utilizatori de pe internet le-a avut.

Christopher Whylie, fost angajat Cambridge Analytica:  „Am venit aici să vă spun că este o situaţie de criză. Această criză nu este doar una a datelor persoanle, ci una care ar putea fi responsabilă de faptul că Uniunea Europeană a pierdut unul dintre cele mai mari state membre”.

Implicațiile firmei Cambridge Analytica în campania Vote Leave pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană sunt evidente, iar jurnaliștii care au anchetat cazul spun că Brexitul nu ar mai fi avut loc fără manipularea frauduloasă a datelor. Ei se îndreaptă spre forul european ca ultima instanță care poate stabili adevărul.

Carole Cadwalladr, jurnalist senior The Guardian: „Sunteţi probabil acea instituţie care are autoritatea să înfrunte giganţii informatici şi cred că sunteţi acel organism de care le e frică. Aşa că sper că le veţi cere să dea socoteală într-un alt mod decât atunci când Zuckerberg a venit aici, acum două săptămâni”.

Pe baza depozițiilor de astăzi, comisia LIBE din Parlamentul European urmează să redacteze un raport până la sfârșitul acestei luni.

Rezultatele acestuia ar putea fi discutate în plenul de la Strasbourg al forului comunitar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite