Mărturii din spitalul din Suceava copleșit de COVID-19. Medicul Diana Cimpoeşu: Echipat ca pentru o consultaţie normală, el pur şi simplu gândea „Dacă nu fac asta acum, pacientul va muri”

7 aprilie 2020, 21:29

Diana Cimpoeşu a început să lucreze la Suceava pe 23 martie. A avut alături o echipă de cadre medicale cu care lucra la SMURD Iaşi.

Spitalul Judeţean devenise un focar de coronavirus. Nu erau date clare despre medicii infectaţi şi nu se cunoştea nici numărul celor contaminaţi din secţii.

Diana Cimpoeşu, șefa SMURD Iași: Am văzut oameni entuziasmaţi şi doritori să muncească, dar, evident, foarte speriaţi de gândul că ar putea fi purtători de coronavirus.

Întâlnise deja şi oameni care au plecat singuri la Iaşi pentru a afla dacă au sau nu covid. Şi erau medici care în continuare au ales să se sacrifice.

Diana Cimpoeşu, șefa SMURD Iași: În momentul în care ajungeau la Iaşi, unii pacienţi aveau insuficienţă respiratorie acută. Nu a mai stat nimeni pe gânduri. A trebuit intubat un astfel de pacient, pus pe ventilator, tratat ca o urgenţă majoră, salvându-i viaţa chiar dacă ne-am trezit pur şi simplu cu el. Medicul era echipat ca pentru o consultaţie normală, nu a mai fost timp să îşi pună combinezon de protecţie înaltă. El pur şi simplu gândea: Dacă nu fac asta acum, pacientul va muri.

Suceava este primul oraș din România care a intrat în carantină din cauza pandemiei. Autorităţile au recunoscut să situaţia a scăpat de sub control şi au apărut cele mai multe îmbolnăviri şi decese provocate de Covid-19. Spitalul judetean are acum conducere militară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite