Mărturii din spitalul din Suceava copleșit de COVID-19. Medicul Diana Cimpoeşu: Echipat ca pentru o consultaţie normală, el pur şi simplu gândea "Dacă nu fac asta acum, pacientul va muri"

Medicul Diana Cimpoeşu a ales Suceava pentru a lupta cu pandemia. Este şefa SMURD Iaşi, dar când a aflat de dezastrul de la Spitalul Judeţean Suceava a plecat acolo. A găsit sute de cadre medicale infectate, un spital modern în carantină şi unitatea de primi urgențe nefuncţională. Le-a povestit despre această teribilă încercare colegilor noștri de la TVR Moldova.

07 Aprilie 2020, 21:29 |
Mărturii din spitalul copleșit de cazuri de COVID 19
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Diana Cimpoeşu a început să lucreze la Suceava pe 23 martie. A avut alături o echipă de cadre medicale cu care lucra la SMURD Iaşi.

Spitalul Judeţean devenise un focar de coronavirus. Nu erau date clare despre medicii infectaţi şi nu se cunoştea nici numărul celor contaminaţi din secţii.

Diana Cimpoeşu, șefa SMURD Iași: Am văzut oameni entuziasmaţi şi doritori să muncească, dar, evident, foarte speriaţi de gândul că ar putea fi purtători de coronavirus.

Întâlnise deja şi oameni care au plecat singuri la Iaşi pentru a afla dacă au sau nu covid. Şi erau medici care în continuare au ales să se sacrifice.

Diana Cimpoeşu, șefa SMURD Iași: În momentul în care ajungeau la Iaşi, unii pacienţi aveau insuficienţă respiratorie acută. Nu a mai stat nimeni pe gânduri. A trebuit intubat un astfel de pacient, pus pe ventilator, tratat ca o urgenţă majoră, salvându-i viaţa chiar dacă ne-am trezit pur şi simplu cu el. Medicul era echipat ca pentru o consultaţie normală, nu a mai fost timp să îşi pună combinezon de protecţie înaltă. El pur şi simplu gândea: Dacă nu fac asta acum, pacientul va muri.

Suceava este primul oraș din România care a intrat în carantină din cauza pandemiei. Autorităţile au recunoscut să situaţia a scăpat de sub control şi au apărut cele mai multe îmbolnăviri şi decese provocate de Covid-19. Spitalul judetean are acum conducere militară.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 1°C
IASI 5°C 3°C
CLUJ 6°C 4°C
CONSTANTA 5°C 4°C
CRAIOVA 6°C 0°C
BRASOV 5°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI