Mărturii din iadul provocat de Hamas în orașul Sderot: Ei împușcau în aer și strigau ”Allahu Akbar”

7 decembrie 2023, 12:44

Snejana Botezatu are 42 de ani și este o învățătoare din Bălți, Republica Moldova. De 4 ani, împreună cu soțul, stă în Sderot, un orășel aproape lipit de Fâșia Gaza. Au un băiețel de 1 an și 4 luni, Nathaniel și mai așteaptă în copil, care va veni pe lume în primăvară. Pe 7 octombrie, militanții Hamas au atacat orașul Sderot și au făcut zeci de victime chiar lângă casa Snejanei.

Snejana Botezatu, supravieţuitoare a atacului Hamas: De la casa noastră până la șosea, până la oprirea unde ei erau, sunt undeva la 30 de pași, adică ei erau foarte aproape . Eu am ieșit, m-am pierdut, nu știam la moment ce să fac, să fug, să stau, dar am intrat în casă și am închis ușa încet….și spun soțului: „arabii cu automete” . Ei mergeau pe drum, erau cu o pangliga albă scrisă în arabă cu automete în mână și nu mergeau cu mașina, dar mergeau pe jos. Ei împușcau în aer și strigau ”Allahu Akbar”.

În inaginile filmase de un vecin al Snejanei se văd cu oamenii Hamas.

Împreună cu copilul și soțul, femeia a stat închisă ore în șir într-o camera specială din casă.

Snejana Botezatu, supravieţuitoare a atacului Hamas: Să va spun sincer, frică a fost foarte mare. Mi-a fost frică atunci când se auzeau împușcăturile astea masive. A fost întreruptă telefonia mobilă, a fost întrerupt internetul, n-am avut nici apă, nici lumină, nimic și voiai să dai telefon să spui că sub geamurile tale e pericol și nu poți.

În Sderot luptele cu oamenii inflitrati ai Hamas au durat zile bune. Snejana și familia ei stau acum într-un hotel din Tel Aviv, pe cheltuiala autorităților, ca mulți alți israelieni din localitățile de lângă frontiera cu Fâșia Gaza. Sderot este aproape gol. Străzile sunt pustii, iar magazinele închise.

Familia Snejanei Botezatu, nu se va întoarce acasă în Sderot până la sfârșitul anului. De altfel puteți vedea porțiuni întregi din acest oraș sunt de-a dreptul părăsite.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite