Mărturii din avionul groazei. Un pasager povestește ce s-a întâmplat în aeronava Boeing 737 care a aterizat de urgență

19 aprilie 2018, 23:22

Pasagerii au declarat că au auzit o explozie după ce aeronava, un Boeing 737, a urcat la 10.000 de metri altitudine. A fost urmată de a doua explozie – probabil de la geamul spulberat, cabina s-a depresurizat, iar atunci s-a creat panică.

Unii pasageri au scris mesaje pe Twitter și au postat imagini cu ceea ce credeau a fi ultimele clipe din viață. 22 de minute a durat coșmarul, au anunțat autoritățile americane. Tammie Jo Schultz, una dintre primele femei pilot din marina americană, este considerată o eroină.

„- Este avionul vostru în flăcări?

– Nu, nu este în flăcări, dar lipseşte o bucată din el. Este o gaură în el şi o persoană a fost trasă în afară”.

ROBERT SUMWALT, director Autoritatea naţională pentru siguranţa transporturilor: „Piloţii companiilor sunt antrenaţi în mod curent pentru cazuri de depresurizări, coborâri de urgenţă sau pierdere a motorului”.

Șapte pasageri au fost răniți, iar o femeie a murit, mamă a 2 copii și vicepreședinte de bancă. A avut neșansa să stea în apropierea geamului spulberat. Este primul deces într-un avion comercial în aproape un deceniu.

TIM McGINTY, pasager: „Motorul s-a desprins. O fereastră a fost smulsă şi o doamnă a fost scoasă în afară pe fereastră şi nu puteam să o tragem în interior”.

Pasagerii spun că pilotul Tammy Schultz a vorbit cu toți cei aflați la bord, după ce avionul a ajuns la sol.

ALFRED TUMLINSON, pasager: „Are nervi de oţel. Am aplaudat-o pe această doamnă. Vreau să-i trimit o felicitare de Crăciun”.

Compania aeriană a precizat că avionul Boeing 737 avea 18 ani vechime și fusese verificat cu 3 zile înaintea accidentului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite