Mărturia unui pompier român care s-a luptat cu incendiile din Grecia. Detașamentul românilor a reușit să salveze 50 de case și a acoperit o zonă de 10 kilometri pătrați

22 iulie 2022, 12:06

La stingerea incendiilor au contribuit şi 28 de pompieri români. Incendiile sunt aproape stinse, dar autoritățile rămân în alertă.

Florin Chirea a spus că pompierilor români le-a fost  alocată o zonă urbană.

”Noi am reușit să oprim propagarea incendiului salvând undeva la aproximativ 50 case și am reușit să acoperim o zonă de aproape 10 kilometri pătrați.”

Pompierul povestește că a fost o misiune foarte dificilă din cauza vântului care avea viteze foarte mari și a vegetației care favorizează extinderea incendiilor, iar pompierii români au fost nevoiți să se mobilizeze foarte repede.

A fost misiune foarte dificilă, vântul sua foarte tare, a avut și rafale de 113 kilometri pe oră și ajuta la propagarea incendiilor. Focul s-a propagat cu o repeziciune foarte mare. Vegetația este diferită de cea din țara noastră și ajută la propagarea incendiului. Am fost nevoiți să ne mobilizam foarte repede, a spus la TVR INFO, Florin Chirea.

Pompierul îi sfătuiește pe cei care ajung în zona unui incendiu, în Grecia, să fie foarte atenți.

Din cauza vântului și a vegetației incendiile se propagă mult mai repede ca în România, recomandarea este să se retragă, să se îndepărteze din zona aceea, a subliniat pompierul. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Grecia a oficiat prima căsătorie între persoane de acelaşi sex