Mărturia unui pacient vindecat de COVID-19. Povestea cazului de coronavirus cu nr. 1 din Urziceni

11 mai 2020, 21:02

Vasile are 59 de ani și este o fire sportivă. A pus simptomele bolii pe seama unei sinuzite mai vechi, după zeci de kilometri parcurși pe pârtie, în Austria.

Soții Teianu au revenit din vacanță la jumătatea lunii martie. La graniță li s-a urat „drum bun”. Austria era în zona galbenă. Au sunat la DSP și li s-a spus că nu sunt obligați să stea în casă. Dar, responsabili, au decis ca, o vreme, să nu se vadă cu nepoții și copiii.

Pentru că starea sa de sănătate se agrava, Vasile Teianu a fost, în sfârșit, testat. Când a venit rezultatul, a fost preluat cu izoleta și internat la Institutul „Matei Balș”.

Vasile a stat în spital două săptămâni. După tratament, s-a simțit din ce în ce mai bine. Au urmat alte două săptămâni în izolare, acasă. Soția l-a îmbrățișat, cu privirea, de la distanță, și a plecat la mama sa de 80 de ani. Pe drum s-a oprit să cumpere alimente. Oamenii din micul oraș de provincie aflaseră deja.

Acasă, în izolare, Vasile a făcut sport în fiecare zi, a mâncat sănătos, iar familia și prietenii i-au fost alături, prin telefon.

Vasile a început deja serviciul și are un sfat pentru cei care se cred invincibili.

Detalii, în materialul VIDEO

În orașul Urziceni sunt 60 de cazuri confirmate acum, iar spitalul va deveni unitate de suport COVID, care va gestiona și focarul din Bărbulești, nerecunoscut ca atare de autorități.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite