Viața în carantină. Mărturia unei romance stabilite la Bruxelles

8 aprilie 2020, 22:21

Sandra Florea, româncă stabilită la Bruxelles: La început, măsurile nu au fost atât de drastice aici în Belgia. Pe 13 martie s-au închis barurile și restaurantele, iar magazinele de îmbrăcăminte inițial au fost închise doar în weekend. Pentru noi a fost greu pentru că nu putem să ieșim afară, sa ne deplasăm prea mult, dar putem sa mergem în parc și la supermarket. Au fost luate și măsuri la supermarket pentru că putem să intrăm doar câte o persoană și trebuie să folosim neapărat mănuși și mască. Aici unde stau eu, au fost luate măsuri mai drastice pentru că noi, locatarii, acum trebuie să ne ocupăm și de curățenia spațiilor comune, iar toate cheltuielile sunt plătite online, cu cardul.

Dorina Florea, jurnalist TVR: Atunci când ieșiți la cumpărături, la supermarketuri, trebuie sa completați vreo declarație pe proprie răspundere?

Sandra Florea: Nu, nu. Aici, în proximitatea, putem să ieșim fără să declarăm ceva. Dar, repet, doar în proximitatea spațiilor noastre.

Dorina Florea: Iar profesional vorbind cum te-au afectat măsurile acestea luate de autorități? Ce s-a schimbat?

Sandra Florea: Eu aici la Bruxelles lucrez pentru o asociație de lobby, deci mare parte din activitatea noastră se desfășoară în instituțiile europene. Inițial, Parlamentul European a fost cel care a închis toate evenimentele comune și conferințele la care noi am fi putut participa. Din acest motiv, suntem un pic în urmă cu monitorizarea propunerilor legislative ce urmează să fie, dar putem să lucram online, avem foarte multe platforme online, bineînțeles. Și pentru moment efectuăm doar o muncă de birou, aș putea spune, dar atmosfera e ok. Și bineînțeles, nu s-a pus problema de șomaj.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite