Martorii, împotriva lui Liviu Dragnea. Judecătorii au motivat de ce l-au condamnat pe liderul PSD

18 septembrie 2018, 21:12

Cei doi judecători de la Înalta Curte care l-au condamnat pe liderul PSD au indicat martorii angajați la Protecția Copilului Teleorman, care au dat declarații împotriva lui Liviu Dragnea.

(SURSA: MOTIVARE ÎCCJ)

„Am sesizat d-nei director Alesu că cele două nu se prezintă la serviciu, însă aceasta mi-a spus că nu e treaba mea şi că preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Dragnea Nicolae Liviu, ştie despre această situaţie”, a declarat martorul Dumitru Jenica,

iar martorul Ramona Paraschiv a declarat: „Numita Botorogeanu Adriana am aflat că era angajată în cadrul direcţiei, însă am aflat că, în realitate, nu venea la serviciu, fiind de notorietate că îşi desfăşura activitatea la secretariatul sediul PSD Teleorman. Acest aspect era de notorietate şi era cunoscut de majoritatea angajaţilor, evident şi de către directori.”

„Din cadrul Direcţiei toată lumea ştia că cele două, deşi sunt plătite pe funcţii în cadrul direcţiei, în realitate nu lucrau, ci îşi desfăşurau activitate la sediul P.S.D.”, a declarat şi martorul Remus Boboc.

Astfel de mărturii, dar și alte probe i-au convins pe judecători că liderul PSD se face vinovat de instigare la abuz în serviciu.

(SURSA: MOTIVARE ÎCCJ)

„Instigarea a fost directă, simplă, prin comunicarea, în mod direct, explicit, inculpatei Florea Alesu a hotărârii inculpatului Dragnea privind situaţia celor două angajate”, arată magistraţii.

În schimb, judecătorul care a dorit să îl achite pe liderul PSD a arătat că: „Nu există suficiente probe care să justifice concluzia, dincolo de orice îndoială rezonabilă, că inculpatul Liviu Dragnea ar fi determinat pe inculpata Anisa Stoica să se angajeze, ori ar fi intervenit la nivelul factorilor decizionali pentru angajarea ei.”

Liderul PSD a declarat constant că este nevinovat și că este vânat de DNA.

Liviu Dragnea: „DNA-ul, pentru mine, vrea pe viață. Pentru mine și pentru alți lideri politici vrea pe viață”.

Acum, Înalta Curte trebuie să stabilească data la care va începe apelul și ce complet îl va judeca.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite