Martor: Doi români, printre locatarii unui apartament percheziționat de poliție, la Londra. Ambasada verifică informațiile

4 iunie 2017, 21:06

Totul a pornit de la un comentariu publicat de o jurnalistă pe site-ul The Guardian. Ea spune că a vorbit cu angajatul unui restaurant din estul Londrei. Iar angajatul respectiv i-ar fi spus că unul dintre cei „5 sau 6” ridicaţi de poliţie dintr-un apartament este român sau est-european.

Ar fi vorba despre un bărbat de 22 sau 23 de ani, de treabă, tăcut, care locuia acolo cu fratele sau cu prietena lui. Şi că ei obişnuiau să meargă să comande mâncare în localul respectiv.

Martorul susţine că, alături de cei doi români, locuiau 4 bărbaţi de culoare, unul dintre ei posibil somalez care purta veşmânt islamic.

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat, la Antena 3, că a cerut verificarea acestor informaţii.

Dan Mihalache, pentru Agerpres: ‘Nu pot să confirm acest lucru. O să verificăm. Discutăm cu ministerul lor de Interne. Nu ştiu.’ 

Londra a fost lovită, azi-noapte, de un grup de terorişti, care a intrat în plin cu o furgonetă în oamenii care erau pe Podul Londrei. Sunt 7 morţi: 6 ucişi cu maşina, al 7-lea  a fost înjunghiat şi a murit mai târziu, la spital. În total, sunt 48 de persoane rănite: 21 în stare critică.

Atentatul s-a produs cu 5 zile înainte de alegerile anticipate din Regat, iar campania electorală a fost suspendată pentru a doua oară din acelasi motiv: atac terorist.

În ultimele trei luni, Marea Britanie a fost ținta atacurilor teroriste de 3 ori, iar bilanţul este tragic: 34 de morți şi sute de răniți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite