Marsilia, sufocată de gunoaie. Străzile au devenit focare de infecție în timpul grevei gunoierilor

4 februarie 2022, 08:36

Discuțiile dintre sindicatul gunoierilor și autoritățile locale au fost aprinse până când s-a ajuns la un numitor comun, și anume, majorarea imediată a salariilor cu 40 de euro brut pentru fiecare salariat și continuarea negocierilor pentru alte creșteri salariale.

S-a deblocat astfel o situație considerată intolerabilă de locuitorii din Marsilia. Mirosul a devenit greu de suportat iar pubelele arhipline.

Alexandre Mounier, preşedintele unei organizaţii de mediu: Vedem gunoi peste tot, peste tot pe străzi. Gunoi care zboară, deşeuri care merg direct spre mare.

Organizațiile de mediu au avertizat că în această perioadă mistralul bate cu putere și poate atinge viteze chiar și de 130 km/oră, iar gunoaiele spulberate de vânt pot polua apele Mediteranei, în special în zona portului. La greva din octombrie, anul trecut, peste 12 tone de gunoi au ajuns pe plajă, conform declarațiilor primarului din Marsilia.

Alexandre Mounier, preşedintele unei organizaţii de mediu: Un dezacord între agenţii locali şi o comunitate nu ar trebui să aibă impact supra mediului.

În cea de-a treia grevă din ultimele 4 luni, estimările arată că s-au adunat între 3000 și 4000 de tone de gunoaie. Companiile private angajate de primărie au reușit să colecteze prea puțin din aceste deșeuri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite