MARK ZUCKERBERG: Realitatea virtuală se dezvoltă ''mai rapid decât era anticipat''

Realitatea augmentată şi realitatea virtuală se dezvoltă într-un ritm mai rapid decât era anticipat, a explicat, în cadrul salonului tehnologic Vivatech de la Paris, CEO-ul companiei Facebook, Mark Zuckerberg, ferm convins că o nouă lume de aplicaţii şi servicii este pe cale să se deschidă odată cu aceste tehnologii, informează AFP.

18 Iunie 2021, 10:46 (actualizat 18 Iunie 2021, 11:38) |
Mark Zuckerberg

''Acest lucru a prins viteză puţin mai rapid decât anticipasem chiar şi noi'', a declarat Mark Zuckerberg, care a fost intervievat în direct prin videoconferinţă de Maurice Lévy, cofondatorul acestui eveniment parizian consacrat start-up-urilor şi inovaţiei.

Facebook, care a lansat recent pe piaţă noii săi ochelari de realitate virtuală Oculus Quest 2, are în prezent 10.000 de angajaţi care lucrează în domeniul realităţii virtuale şi al realităţii augmentate, a explicat Mark Zuckerberg.

''Investim miliarde şi miliarde şi miliarde de dolari'' în aceste tehnologii, pentru a construi un ''viitor extraordinar în următorii 5-10 ani'', a precizat CEO-ul Facebook.

Aplicaţiile pentru ochelarii de realitate virtuală precum Oculus şi alte produse concurente ''au început să părăsească'' jocurile video, primul domeniu în care s-au dezvoltat, a precizat Zuckerberg.

Zuckerberg a oferit drept exemplu aplicaţiile pentru antrenamente sportive: ''vă faceţi abonament, vă puneţi ochelarii şi vă regăsiţi într-un mediu incredibil pentru a urma un curs de box sau de dans cu un profesor'', a precizat acesta.

Mark Zuckerberg a descris totodată viziunea sa referitoare la ''un meta-univers'', un univers virtual unde este de acum posibil să cumperi bunuri virtuale.

''Faceţi acest experiment de gândire, gândiţi-vă la toate lucrurile din viaţa voastră care nu au de fapt nevoie să fie fizice şi care ar putea fi înlocuite de o hologramă într-o lume în care purtaţi ochelari inteligenţi'', a explicat patronul Facebook.

''Televiziunile nu vor mai avea nevoie de o existenţă fizică, ar putea fi doar o aplicaţie'' care, prin intermediul acestor ochelari ''proiectează pe un perete'' imagini ''pe care le puteţi vedea împreună cu prietenii voştri'', a continuat el.

''Decât să fie nevoie de crearea unei televiziuni sau a tot felul de alte obiecte fizice complexe, care necesită fabricare şi materii prime, orice copil sau programator din lume va putea face acest lucru cu un set de unelte de concepţie 3D şi cu ajutorul unui cod, după care va putea să le vândă în lumea întreagă, fără să-şi facă griji pentru logistică sau livrare'', a mai explicat acesta.

Pentru Facebook, realitatea augmentată sau virtuală nu este ''doar un mijloc pentru a crea o nouă experienţă formidabilă, ci şi pentru a iniţia un val economic care are putea crea oportunităţi pentru oamenii din lumea întreagă'', a adăugat el.

''Este un lucru pe care îl vom vedea demarat în următorii 5 sau 10 ani'', a completat acesta.

 

 

 

sursa agerpres

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 18°C
IASI 13°C 12°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 17°C 19°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI