Mark Zuckerberg în Parlamentul European: „Aceasta este una dintre priorităţile noastre – să prevenim interferenţa în alegeri”

23 mai 2018, 09:30

Considerată evenimentul anului, prezența fondatorului Facebook în Parlamentul European nu a reușit să înlăture neîncrederea aleșilor de la Bruxelles.

Faptul că întâlnirea a avut loc în cadru restrâns, doar cu liderii familiilor politice din forul european, a adăugat un plus de presiune.

Una dintre întrebările frecvente ale politicienilor a fost cum va reuși Facebook să evite episoade de genul Cambridge Analytica în ajunul alegerilor europene.

Mark Zuckerberg: Aceasta este una dintre priorităţile noastre – să prevenim interferenţa în alegeri, aşa cum s-a întâmplat în cazul alegerilor din SUA, când Rusia a fost un actor în 2016. În acest context, vom realiza mai multe filtre care să identifice conturile false, pe care le vom elimina, aşa cum am făcut în cazul alegerilor din Franţa, când am eliminat peste 30 de mii de conturi false„.

Zuckerberg nu a răspuns la toate întrebările adresate de aleșii europeni, însă a promis că va face precizări în scris.

În linii mari, eurodeputații au fost dezamăgiți de această întâlnire, care nu a adus decât promisiuni în ajunul intrării în vigoare a regulamentului european de protecție a datelor, pe 25 mai.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite