Mark Zuckerberg, audiat în Congres: Am înființat Facebook, eu conduc şi sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă aici

11 aprilie 2018, 00:09

A fost greşeala mea şi îmi pare rău. Am înființat Facebook, eu conduc şi sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă aici„, a declarat fondatorul Facebook în fața senatorilor americani.

Mark Zuckerberg a vorbit despre momentul în care a aflat că datele a peste 87 de milioane de utilizatori au fost colectate. El susține că vina Facebook este că a avut încredere în promisiunea Cambridge Analytica, potrivit căreia datele utilizatorilor nu vor fi folosite, iar greșeala lui a fost că nu a verificat acest lucru.

Zuckerberg a prezentat din nou scuze utilizatorilor pentru acest incident.

Fondatorul Facebook a precizat că zeci de mii de conturi false au fost șterse de pe rețeaua de socializare.

Audierea, care va dura două zile, are loc în condițiile în care rețeaua este vizată de anchete și sesizări din întreaga lume, după izbucnirea, la jumătatea lui martie, a scandalului Cambridge Analytica.

Zuckerberg a recunoscut deja în presă că rețeaua de socializare nu a făcut suficient pentru a preveni folosirea abuzivă a datelor utilizatorilor.

Cambridge Analytica este una dintre companiile care a folosit datele a peste 80 de milioane de utilizatori în scopuri electorale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă