Marius Iacob asigură interimatul la conducerea DNA, după revocarea Laurei Codruța Kovesi

Marius Iacob
Marius Iacob
9 iulie 2018, 12:02

În prezent, Călin Nistor, celălalt procuror şef adjunct al DNA se află în concediu de odihnă.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA.

Ce urmează după revocarea șefei DNA

Potrivit procedurii,  procurorul general al României, Augustin Lazăr,  desemnează un interimar la conducerea DNA, până când va fi finalizată procedura de selecție și de numire a noului șef al DNA.

Urmează ca ministrul Justiției să propună un candidat pentru șefia DNA, CSM să dea un aviz pozitiv sau negativ (este un aviz consultativ), apoi, președintele României semnează decretul de numire.

Toată această procedură poate dura chiar și câteva luni.

Florin Iordache, preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru modificarea Legilor Justiţiei, a declarat  că nu se schimbă nimic în lege în ceea ce priveşte numirea unui nou procuror-şef al DNA, procedura fiind una similară cu cea de la DIICOT.  „În Legea 303, care deocamdată nu a intrat în vigoare, singura modificare era aceea că preşedintele poate refuza motivat o dată. Dar, deocamdată, Legea 303 nu este în vigoare. Procedura şi în vechea lege şi în actuala lege porneşte de la Ministerul Justiţiei, cu un aviz de la CSM şi preşedintele este cel care numeşte. E normal, fără un amestec al politicului sau al Parlamentului în această lege”, a afirmat Iordache la Parlament, citat de Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă