Marine Le Pen a fost primită la Moscova de Vladimir Putin

24 martie 2017, 17:35

Vizita candidatei extremei-drepte la Moscova are loc în plină campanie electorală pentru prezidenţiale. Marine Le Pen este unul dintre politicienii europeni care cred că regulile jocului în Europa trebuie să se schimbe. Ea este în plină ascensiune şi nu puţini sunt cei care se tem că o victorie a sa ar destabiliza Uniunea Europeană. Întâlnirea cu Vladimir Putin este privită cu preocupare, din cauza disputei dintre Rusia şi Occident, după criza din Ucraina.

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse: „Încercăm să menţinem relaţii cordiale atât cu puterea, cât şi cu reprezentanţii opoziţiei”.

Marine Le Pen, candidatul extremei drepte franceze: „Desigur, mă gândesc la ridicarea sancţiunilor cât mai repede, cu speranţa că şi Rusia va decide la rândul ei să ridice sancţiunile pe care le-a impus ca represalii împotriva produselor noastre”.

Liderii Frontului Naţional au legături extrem de strânse cu dreapta din Rusia, iar vizita lui Marine Le Pen nu este văzută cu ochi buni în Franţa.

Ziariştii de la Paris se tem de o eventuală influenţă a Rusiei la prezidenţialele de luna viitoare.

Suspiciunile sunt alimentate şi de faptul că acum trei ani, partidul lui Le Pen a luat un credit de 9 milioane de euro de la filiala unei bănci ruseşti.

Preşedinta Frontului Naţional pledează printre altele pentru o apropiere de Vladimir Putin şi pentru ieşirea Franţei din zona euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă