Marile orașe ale lumii se pregătesc pentru Crăciun

14 noiembrie 2021, 12:59

În Olanda sãrbãtorile de iarnã încep oficial cu venirea, de peste mãri și țãri, a lui Saint Nicolaas, o figurã legendarã bazatã pe figura sfântului Nicolae, ocrotitorul copiilor.

Și dacã vi s-a pãrut cã auziți un cuvânt familiar, n-ați greșit: personajului i se mai spune într-adevãr Sinterklaas, care a devenit acel Santa Claus din englezã.

Dacã la București, târgul de Crãciun se deschide abia pe 26, la Viena a fost deja inaugurat – cu tot cu brad, un molid impunãtor de peste 130 de ani și 30 de metri înãlțime. Are însã mai puține lumini decât în alți ani – în semn de respect pentru cei ce au murit de coronavirus. De altfel, la târgul de Crãciun de la Viena pot intra doar cei ce pot dovedi cã au trecut prin boalã, au fãcut schema completã de vaccinare sau au o recomandare medicalã validã împotriva ei.

Pregãtiri în toi și la New York – la celebrul centru Rockefeller vedeta este un molid norvegian de 25 de metri donat de statul Maryland, și având o greutatea de nu mai puțin de 12 tone. Instalarea în sine este un eveniment la care participã de obicei mulți turiști și localnici – iar aprinderea luminilor va avea loc pe 1 decembrie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite