Marile capitale europene deschid târgurile de Crăciun și iau măsuri de securitate în zonele aglomerate

18 noiembrie 2017, 15:52

Viena este pregătită de sărbătoare și a deschis oficial porțile târgurilor de Crăciun. În total sunt 20 de piețe, cea mai mare fiind cea din fața primăriei vieneze. 150 de tarabe oferă vizitatorilor tot felul de produse tradiționale, de la vin fiert la îngerași din lemn sau celebrele produse de patiserie austriacă.

Atmosfera va deveni și mai festivă odată cu aprinderea luminițelor din bradul înalt de 26 de metri amplasat în fașa primăriei din Viena.

Și Copenhaga este pe ultima sută de metri pentru deschiderea Grădinilor Tivoli, principala piață de Crăciun din capitala daneză. Este un adevărat parc de distracții într-o atmosferă de basm și care va fi deschis până în ultima zi a anului.

O lume de basm și magie este și oferta studiourilor Universal din Los Angeles și Orlando care au pregătit pentru aceste sărbători un spectacol de Crăciun în Lumea lui Harry Potter.

Lumea în care trăim este însă marcată și de probleme de securitate. Mai toate târgurile au luate precauții stricte iar Departamentul de Stat al SUA a emis o avertizare pentru cetățenii americani care merg în Europa să fie vigilenți mai ales în zona târgurilor de sărbători.

Anul trecut la Berlin un atacator la volanul unui camion a ucis 12 oameni după ce a intrat în plin într-o piață de Crăciun.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite