Marile șantiere, gata la toamnă. Se lucrează în ritm alert la arenele de fotbal Arcul de Triumf, Giulești și Ghencea

13 mai 2020, 21:34

Pentru linia de cale ferată care leagă Capitala de aeroportul Henri Coandă se lucrează deja pe mai multe fronturi. Muncitorii ridică gara principala din Otopeni, dar amenajează şi un punct de oprire din vecinătatea patinoarului deținut de omul de afaceri Ion Țiriac. Este o lucrarea care nu apare în proiectul iniţial.

Potrivit managerului de proiect, în acest moment, lucrările sunt executate în proporție de 70%.

Calculele contructorilor ar putea fi răsturnate de timpul în care se va rezolva un litigiu, singurul care mai este în proces. Trebuie expropriată curtea unei case, iar termenul este în luna mai.

Se reface şi aeroportul Băneasa. Aici lucrările au ajuns în faza amenajărilor interioare. Acum, constructorii așteaptă să fie desemnat un nou diriginte de șantier.

Aeroportul Aurel Vlaicu este monument istoric şi fiecare intervenţie trebuie monitorizată. Când va fi gata, va prelua o parte din traficul de pasageri de pe Aeroportul Henri Coandă.

Se lucrează în ritm alert și la arenele de fotbal Arcul de Triumf, Giulești și Ghencea. Singurul șantier care nu a început este cel din Ștefan cel Mare.

O echipa a Știrilor TVR a filmat pe viitorul stadion din Ghencea.

Cătălin Deacu, jurnalist TVR: „Dacă firmele de construcții își respectă angajamentele, atunci toate aceste lucrări vor fi gata înainte de începerea Campionatului European de Fotbal. Euro 2020 a fost reprogramat pentru vara anului viitor din cauza pandemiei de coronavirus„.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Ucraina completează grupa României la EURO 2024, după ce a învins Islanda