Vasile Marica (SED LEX): În medie, salariile angajaților din finanțe vor scădea cu 700 de lei

11 august 2023, 10:47

Preşedintele Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX, Vasile Marica : În medie, salariile vor scădea cu 700 de  lei, media salarială mediu net este de 3500 de lei, un debutant intră cu 2400 de lei în sistem și maximum de salarizare pentru cel care are peste 35 de ani în sistem este de 5.500 de lei. La care se adaugă toate măsurile pe care vrea să le ia Guvern referitoare la venituri, ceea ce pentru colegii noștri înseamnă ceva, 700 de lei înseamnă niște bănuți care le sunt necesari. Este și o criză profundă în sistem datorită faptului că nu sunt respectați, nu este apreciată munca celor din Finanțe. Toți politicienii aruncă pe noi necolectarea și ne critică, chiar și presa, fără să știe realitatea și asta pentru că este un pic de lașitate vizavi de acest subiect. Administrarea banului public se face în baza legilor pe care le face Parlamentul și toti ceilalți. Nerespectarea oamenilor care încearcă să pună în practică ceeea ce fac legiuitorii nu însemnă că ei au vina față de colectarea veniturilor. Asta putem să facem la ora actuală pe ce legi ne-au dat. Noi ne plătim consumabilele, deplasările la agenții economici de foarte multe ori pentru că se decontează foarte târziu, nu avem digitalizare, lucrăm empiric. (…) Lucrurile sunt într-o stare greu de gestionat pentru că oamenii și-au pierdut încrederea în politicieni cât și în noi, liderii de sindicat pentru că politicienii ne-au mințit și pe noi.

La ora 13.00 Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor va avea o întâlnire cu ministrul Finațelor Marcel Boloș, a anunțat Vasile Marica.

Familia ocupațională pentru Finanțe și egalizarea salariilor aflate în plată în așa fel încât colegii noștri să nu aibă salarii diferite la nivel național pentru aceeași activitate sau chiar colegi de birou au salarii diferite pentru aceeași activitate și cu aceeași vechime în muncă nu este cel mai plăcut lucru. De aceea trebuie respectată situația aceasta și cea a familiei ocupaționale, a subliniat liderul sindical.

E nevoie și de păstrarea locurilor de muncă susține liderul sindical.

”Noi din 2016 nu am mai făcut angajări, am fost grijulii cu tot ce înseamnă angajări în sistemul fiscal. La ora actuală avem personal puțin, nu putem să ne ducem sarcinile la bun sfârșit, sunt mulți oamnei care lucrează pentru doi în sistem și totuși încercăm să ducem mai departe activitatea”, a explicat Vasile Marica.

Sunt 18.000 de salariați care protestează la nivel național, în toate județele, susține președintele Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX.

La această oră sunt în desfăşurare mai multe proteste ale angajaţilor de la Direcţiile Financiare din Craiova, Ploiești, Piatră-Neamț, Satu Mare și Iași. Acestea survin unui protest spontan la Ministerul Finanţelor, când zeci de angajaţi au întrerupt lucrul şi au ieşit pe holurile Instituţiei, nemulţumiţi de proiectul ordonanţei de reducere a cheltuielilor publice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite