Marian Roşca, unul dintre românii declarați morți în Italia, este în viață. MAE a confirmat oficial informația

15 august 2018, 19:36

Dimineață, informația că un român de 36 de ani din județul Gorj și-a pierdut viața în teribilul accident din Genova, a lovit ca un trăsnet familia acestuia, din satul Curtişoara. Imaginile  filmate de   pompierii italieni  în timpul intervenției arătau TIR-ul zdrobit pe care Marian Roșca îl conducea. Acesta era în trecere pe viaduct, în momentul în care bucăți din pod s-au  prăbușit.

Bărbatul lucra demult în străinatate – în ultima vreme, ca șofer de TIR în Franța. Își ridicase o casă cu banii cîștigați în afară. Voia să se întoarcă definitiv acasă. Chiar anul acesta.

Situația s-a schimbat complet după ce fratele lui Marian a fost chemat de autoritățile italiene să îl identifice la morgă. Dar nu l-a găsit acolo, ci la spital. Acesta a anunțat vestea rudelor și cunoscuților din sat.

Este la un spital din zonă în comă, în comă indusă. Se aşteaptă ca medicii să se pronunţe şi să dea un prognostic. Eu am încercat, de data aceasta, să aflu şi pe cale oficială şi am sunat la organele de poliţie, pentru că asta este procedura, dar n-a apărut nimic pe cale oficială cu privire la Marian” – primarul comunei Bumbești Jiu.

În cabina TIR-ului, alături de Marian, ar fi fost și un alt român, de 44 de ani, născut în Republica Moldova, dar cu dublă cetățenie. Acesta  fost declarat mort. A lăsat în urmă trei copii minori. Guvernul de la Chişinău a anunțat că se va implica în acțiunile necesare pentru repatriere.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite