SPORTIVI ROMÂNI LA TOKYO

#TeamRomania | Marian Drăgulescu, ultima șansă la un aur olimpic. La 40 de ani, gimnastul este pentru a cincea oară la Jocurile Olimpice sub tricolor

100 de sportivi vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care încep în mai puţin de trei săptămâni. Televiziunea Română va transmite în direct peste 200 de ore de competiţii de la cel mai mare eveniment sportiv mondial.

05 Iulie 2021, 18:45 (actualizat 06 Iulie 2021, 18:20) Știrile TVR |

Marian Drăgulescu, unul dintre cei mai titrați gimnaști români, cu un palmares impresionant, nu renunță la competiție nici la 40 de ani. Vrea un aur olimpic, aşa că este pentru a cincea oară la Jocurile Olimpice sub tricolor. Este singura medalie de aur care îi lipsește în peste 30 de ani de gimnastică la cel mai înalt nivel.

Marian Drăgulescu:Nu știu dacă m-am născut să fiu campion, dar cu siguranță gimnastica mi se potrivește că o mănușă. De-a lungul timpului am hotărât să mă retrag de vreo trei ori din activitate. Se împlinesc deja 33 de ani de activitate. Am revenit înapoi la ceea ce iubesc, la gimnastică”.

Marian Drăgulescu este cel mai medaliat gimnast român din toate timpurile la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Europene. Şi nu renunță la competiţie până nu obține și un aur olimpic. Singura medalie care îi lipsește din palmares.

Marian Drăgulescu: „Nu știu dacă m-am născut să fiu campion, dar cu siguranță gimnastica mi se potrivește că o mănușă. Nu mă văd ajungând atât de departe în niciun alt sport, consider că la gimnastică m-am regăsit în totalitate. Și statura mea, înălțimea mea mă ajută foarte mult și corpul robust, explozia, curajul, cel mai mult pot să le exploatez aici, în sala de gimnastică.

A început când avea șapte ani. Are 40 și e tot în sala de antrenamente.

„Mă bucur că am revenit, pentru că de fiecare dată când am revenit am reușit totuși să mai obțin rezultate bune și chestia asta mă bucură foarte tare. Am strâns zece medalii de aur la Campionatele Europene, opt medalii de aur la Campionatele Mondiale și la Jocurile Olimpice am obținut trei medalii, un argint și două medalii de bronz”, spune Marian.

Plus alte zeci de medalii de argint și bronz la Europene sau Mondiale. O viață dedicată sportului. Dincolo de performanțele recunoscute la nivel planetar, de la un asemenea nivel de succes nu lipsesc dozele de invidie.

„Lumea spune despre mine că aș fi fost un copil foarte talentat și că nu prea am muncit eu pentru performanțele obținute. Țin să-i contrazic, e ca și vorba aceea, un diamant neșlefuit nu prea ai ce să faci cu el. A fost foarte multă la mijloc, a fost foarte mult curaj să mă arunc în anumite elemente, probabil alți sportivi nu s-ar fi aruncat”, mărturisește Drăgulescu.

A avut chiar curajul de a sări mai sus, mai bine şi mai complicat decât se ştia, aşa că rămâne în istorie chiar şi după ce nu va mai concura. O săritură îi poartă numele. O va executa din nou la Tokyo.

Marian Drăgulescu: „O sar din 1999. Este o săritură destul de grea, nu foarte mulți gimnaști din lume pot să o execute, iată că din România în continuare sunt singurul sportiv care a reușit să o facă. E o săritură de top, o săritură care îți poate aduce o medalie la orice competiție internațională”.

Drăgulescu este singurul gimnast care va reprezenta România la Jocurile Olimpice. La fete avem două sportive, Larisa Iordache și Măria Holbură.

Marian Drăgulescu: „Eu la Tokyo nu neapărat îmi doresc să-l bat pe X, pe Y sau pe Z. Îmi doresc ca eu să îmi fac săriturile cât mai bine posibil și asta va fi și satisfacția mea, mai departe, că voi obține locul 1, 2,3, 20 chiar nu mă interesează. Vreau să fiu eu mulțumit de mine pentru prestația de acolo”.

Din 23 iulie, TVR va transmite în direct de la Tokyo peste 200 de ore de competiții sportive din cadrul Jocurilor Olimpice.

Marian Drăgulescu: „Olimpiada de la Tokyo va fi a cincea mea participare la Jocurile Olimpice. Dintotdeauna mi-am dorit să câștig medalia de aur, este singura medalie din palmares care îmi lipsește. Am fost foarte aproape în 2004, am fost și favorit în 2008 atât la sol cât și la sărituri, dar în continuare visul meu este viu, speranța moare ultima. Vă pup dragilor, să ne țineți pumnii nouă românilor care vom participa la această ediție a JO Tokyo 2020!”.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TOKYO 2020
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C -1°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -3°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -6°C -4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI