Suedia a câștigat din nou Eurovision cu Loreen! Spectacol grandios, cu apariții surpriză, printre care cea a Prințesei Kate și a lui Andrew Lloyd Webber. Publicul din România a dat punctaj maxim Republicii Moldova

13 mai 2023, 13:00

Următoarele clasate au fost: Finlanda, Israel și Italia.

Pe ultimele locuri s-au clasat Serbia, Regatul Unit al Marii Britanii și Germania.

Juriul din România a dat punctajul maxim – 12 puncte – Italiei. Votul a fost anunțat de colega noastră, Eda Marcus.

(w500) Votul RomÃ

Publicul din România a dat Republicii Moldova 12 puncte. Republica Moldova a primit astfel, la votul publicului, per total, 76 de puncte, adunând în final 96 de puncte și clasându-se pe locul 18.

Republica Moldova a primit 3 puncte de la San Marino, 2 puncte de la Croația, 7 puncte de la România, 8 puncte de la Norvegia.

Republica Moldova a dat 12 puncte Suediei.

Spectacolul a început cu o reinterpretare a piesei „Stefania”, cu care Kalush Orchestra, reprezentanta Ucrainei, a câștigat Eurovisionul anul trecut.

În clipul de deschidere a festivității au apărut Prințesa Kate cântând la pian și Andrew Lloyd Webber, interpreți și trupe de prestigiu, alături de reprezentantul de anul trecut al Marii Britanii.

Membrii Kalush Orchestra au continuat piesa pe scenă. Rusia este exclusă și anul acesta din competiție din cauza războiului pe care l-a declanșat în țara vecină.

Clipurile de prezentare ale artiștilor au avut o temă comună – Ucraina – și au inclus imagini cu locuri superbe din această țară.

Ordinea intrării în concurs

(w500) Ordinea in

Noi, de data asta, nu reprezentăm doar pe noi sau pe Republica Moldova, dar reprezentăm pe toți care vorbesc limba română„, a declarat înainte de finală Pasha Parfeni, reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision.

Show-urile din finala Eurovision au fost electrizante: de la costume colorate și efecte spectaculoase, pană la coregrafii complicate.

În topul favoriților Eurovision se situau din start Loreen, Noah din Israel și Kaarija din Finlanda.

Finala Eurovision 2023 a fost transmisă în direct la TVR1 și TVR Internațional, dar și online, pe TVR+.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite