Marea Britanie va trimite un „mic număr” de militari în Lituania. Șeful Pentagonului va vizita săptămâna aceasta Lituania și Polonia

Soldați britanici
Soldați britanici
15 februarie 2022, 00:37

„În spirit de solidaritate, Regatul Unit va trimite un mic număr de militari pentru a susţine Lituania în materie de informaţii, supraveghere şi recunoaştere. Această desfăşurare va contribui la consolidarea capacităţii Lituaniei de a face faţă presiunilor de-a lungul frontierei sale cu Belarus”, a anunțat ministerul pe Twitter.

„Regatul Unit şi Lituania au preocupări comune cu privire la consolidarea dispozitivului militar rusesc la frontiera cu Ucraina şi criza actuală a migranţilor la frontiera Lituaniei cu Belarus”, a indicat ministrul Apărării, Ben Wallace, justificând această desfăşurare.

Întăriri germane au început să sosească luni în Lituania, ţară membră a NATO, notează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a anunţat luni vizita secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, la sediul NATO de la Bruxelles, apoi în Polonia şi Lituania.

Demnitarul american se va întâlni cu responsabili militari şi guvernamentali pentru a discuta despre desfăşurarea militară a Rusiei în Ucraina şi în jurul acestei ţări.

În Polonia, Lloyd Austin se va întâlni cu preşedintele Andrzej Duda şi va vizita baza aeriană Powidz, unde sunt găzduite trupe americane.

Apoi va merge în Lituania, pentru a se întâlni cu oficiali lituanieni, estonieni şi letoni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite