Marea Britanie va continua administrarea vaccinului AstraZeneca, în pofida dubiilor privind eficacitatea împotriva variantei sud-africane

Vaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca
8 februarie 2021, 14:02

Zahawi a precizat luni în cotidianul „The Telegraph” că guvernul are „încredere” în planul său actual de vaccinare şi în „protecţia pe care ne-o va oferi tuturor împotriva acestei boli cumplite”.

„Trebuie să fim conştienţi că, şi acolo unde un vaccin are eficacitate redusă în prevenirea infecţiei, poate exista totuşi o bună eficacitate împotriva bolii severe, spitalizării şi decesului. Acest lucru are o importanţă vitală pentru protejarea sistemului nostru de sănătate”, a adăugat el.

Precizările vin după ce „Financial Times” a citat duminică un studiu potrivit căruia vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford şi gigantul farma AstraZeneca are o eficacitate considerabil mai redusă împotriva noii tulpini sud-africane a coronavirusului.

În urma acestor informaţii, autorităţile sanitare sud-africane au indicat că vor stopa planurile de vaccinare de săptămâna aceasta. Vor colabora, în schimb, cu oameni de ştiinţă la un studiu clinic al companiei americane Johnson & Johnson.

Potrivit ministrului britanic al Sănătăţii, Edward Argar, în Marea Britanie au fost depistate 147 de cazuri de infectare cu varianta sud-africană a virusului.

În replică, AstraZeneca a transmis că are încredere că vaccinul poate oferi protecţie împotriva formelor severe, precizând că studiul în cauză a implicat doar 2.000 de participanţi tineri şi sănătoşi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite