Marea Britanie speră că va reveni la normalitate în jurul Crăciunului, dar se pregăteşte şi pentru al doilea val de COVID-19

Londra
Londra
17 iulie 2020, 16:04

”Priviţi la alte ţări în jurul lumii, toţi putem vedea foarte clar cum evoluţia poate fi rea dacă nu continuăm să respectăm regulile, dacă nu continuăm să ţinem acest lucru sub control”, a spus Johnson la un briefing de presă la Downing Street.

Pentru a menţine epidemia sub control, guvernul britanic şi-a stabilit ca obiectiv creşterea capacităţii de testare pentru COVID-19, astfel încât la sfârşitul lunii octombrie să fie efectuate zilnic cel puţin 500.000 de teste, o parte din suma de 3 miliarde de lire fiind alocată în acest scop.

Boris Johnson a anunţat vineri şi următoarele etape de relaxare a restricţiilor antiepidemice șI și-a manifestat speranţa ”unei reveniri la normal cel mai devreme în noiembrie, probabil în jurul Crăciunului”.

Sălile de spectacole, cazinourile, patinoarele, centrele de înfrumuseţare şi sălile de bowling se vor redeschide la 1 august.

Începând din septembrie se vor redeschide şcolile, liceele şi after-school-urile.

De la toamnă se vor putea organiza căsătorii cu participarea a maxim 30 de persoane, precum şi conferinţe şi evenimente pe stadioane.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă