MAREA BRITANIE | Prințul William a primit prima doză a unui vaccin anti-COVID-19

Prințul William al Marii Britanii
Prințul William al Marii Britanii
20 mai 2021, 12:03

Prinţul William, în vârstă de 38 de ani, nepot al reginei Elisabeta a II-a şi al doilea în linia de succesiune la tronul britanic, a anunţat pe Twitter că a fost inoculat cu prima doză a unui ser anti-COVD-19 la începutul acestei săptămâni, publicând o fotografie cu momentul vaccinării sale, realizată la Science Museum din Londra.

”Marţi, am primit prima doză din vaccinul contra COVID-19”, a spus el. ”Tuturor celor implicaţi în campania de vaccinare – vă mulţumesc pentru tot ceea ce aţi făcut şi faceţi în continuare”, a mai spus prinţul britanic.

Prinţul William s-a îmbolnăvit de COVID-19 în aprilie anul trecut, aproximativ în aceeaşi perioadă ca şi tatăl său, prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, deşi informaţia a fost dezvăluită public abia în noiembrie.

Potrivit relatărilor din presă, prinţul William nu a dorit să provoace îngrijorare în rândul rezidenţilor britanici în aprilie 2020, deşi simptomele cu care s-a confruntat au fost destul de severe.

Şi alţi membri ai familiei regale din Marea Britanie au dezvăluit că au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, inclusiv suverana, în vârstă de 95 de ani, şi prinţul Charles.

Regina Elisabeta a II-a a spus că vaccinarea s-a desfăşurat foarte rapid, fără să fie dureroasă, şi a încurajat publicul să îi urmeze exemplul, spunând că cei care sunt sceptici ar trebui să se gândească la binele celorlalţi.

Aproape 37 de milioane de britanici au primit prima doză a unui vaccin anti-COVID-19, în cadrul uneia dinte cele mai rapide campanii de vaccinare din lume, iar în prezent toţi rezidenţii cu vârste de peste 34 de ani sunt eligibili pentru vaccinare.

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite