MAREA BRITANIE | Numărul telefonului mobil personal al lui Boris Johnson, disponibil pe internet de 15 ani

Boris Johnson premierul Marii Britanii
Boris Johnson premierul Marii Britanii
30 aprilie 2021, 13:26

Acest număr de telefon, ce figurează într-un comunicat de presă datând din 2006, când Boris Johnson era deputat al opoziţiei, pare a fi acelaşi pe care liderul conservator în foloseşte în prezent, potrivit BBC.

France Presse precizează că a format numărul respectiv vineri dimineaţă, însă a intrat un mesaj automat ce informa că telefonul este deconectat.

Această dezvăluire intervine într-o perioadă în care Boris Johnson se află sub focul atacurilor legate de integritatea sa, mai ales din cauza schimburilor de SMS-uri avute cu industriaşul James Dyson la începutul pandemiei, în martie, 2020, în care premierul promitea să ‘regleze’ statutul fiscal al angajaţilor companiei acestuia de electrocasnice ce urmau să vină în Marea Britanie pentru a produce ventilatoare mecanice.

Faptul că numărul personal de telefon al premierului se află în domeniul public ‘contează’, pentru că ‘el este o marfă foarte preţioasă’, a comentat Peter Ricketts, fost consilier de securitate naţională al Marii Britanii, la radio BBC.

Potrivit acestuia, este ‘în propriul interes’ al liderului să asigure securitatea liniei sale telefonice: ‘Vorbesc mai ales de oamenii politici de rang înalt în posturi sensibile, ale căror conversaţii telefonice sunt susceptibile să conţină elemente sensibile, informaţii comerciale sensibile’.

Printre alte scandaluri ce zguduie guvernul, Comisia electorală, care supervizează conturile partidelor politice, a anunţat miercuri deschiderea unei anchete cu privire la finanţarea renovării apartamentului pe care Boris Johnson îl ocupă în Downing Street.

Potrivit presei, costurile de renovare au atins 200.000 de lire (230.000 de euro), mult peste cele 30.000 de lire acoperite din fondurile publice.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă