„Marea Britanie mi-a oferit o grămadă de lucruri – o casă, o educație și niște oportunități pe care poate nu le aveam în România”. „M-am simțit trist”. Mărturiile românilor după Brexit

2 februarie 2020, 20:07

Rareș Măglan s-a mutat cu familia în Marea Britanie acum 10 ani. Era un copil supradotat, căruia România nu avea ce să îi ofere din punct de vedere educațional. Părinții au decis să îi deschidă orizonturile și în 2010 toți au început o viață nouă la Londra.

Londra i-a primit bucuroasă și pe părinții lui și le-a arătat că se poate și altfel, că există în lumea asta locuri în care cetățeanul este într-adevăr respectat.

Acum, Rareș este în ultimul an de colegiu și a fost deja acceptat la 5 universități de top. A ales Cambridge. Şi el, şi părinţii lui au cetăţenie dublă, aşa că Brexitul nu îi va afecta. Dar îi întristează.

Marea Britanie a fost în toți acești ani un fel de tărâm al tuturor posibilităților. I-a primit și pe cei supradotați și pe cei care au venit să câștige cinstit o pâine pentru familiile lor.

Ciprian e artist stradal la Londra de mai mulți ani. Se gândește serios să plece în America, însă cumnatul lui abia gustă, de câteva luni, viața londoneză și momentan vrea să rămână, deși nu știe ce-i rezervă viitorul.

Marea Britanie încă are farmec și multe lucruri de oferit pentru europenii care vor o viață aici. Pe termen lung însă, nimeni nu știe cum vor sta lucrurile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite