Marea Britanie: Înfrângere suprinzătoare a Partidului Conservator al lui Boris Johnson, fragilizat de crize, într-un scrutin parţial

Boris Johnson
Boris Johnson
17 decembrie 2021, 09:34

Candidata Partidului Liberal Democrat (centru), Helen Morgan, a câştigat alegerile din North Shropshire cu o diferenţă de aproape 6.000 de voturi, într-o circumscripţie unde conservatorii obţinuseră cu 23.000 de voturi în plus în 2019.

‘În această seară, locuitorii din North Shropshire au vorbit în numele poporului britanic. Ei au spus tare şi clar: ”Boris Johnson, petrecerea s-a terminat”’, a declarat Helen Morgan în discursul său de după anunţarea rezultatelor.

Conservatorii câştigaseră aproape toate alegerile anterioare în această zonă cu precădere rurală din centrul Angliei, de când circumscripţia a fost creată în forma sa actuală în 1983.

Schimbarea majoră în opţiunile electoratului intervine într-un moment în care Boris Johnson se confruntă cu critici pe mai multe fronturi, inclusiv în urma relatărilor că staff-ul său a ţinut petreceri de Crăciun anul trecut, când ţara era în lockdown.

Scrutinul din North Shropshire a fost convocat după ce mandatul a rămas vacant prin demisia parlamentarului conservator în funcţie, găsit vinovat că a încălcat regulile privind lobby-ul plătit.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite