Marea Britanie: Doar vaccin Pfizer și Moderna pentru femeile însărcinate

17 aprilie 2021, 15:45

Sutele de mii de femei însărcinate din Regatul Unit se pot programa acum pentru vaccinarea anti-Covid dar vor fi inoculate doar cu serurile Pfizer și Moderna. Asta după ce în Statele Unite peste 90 de mii de femei gravide, care au primit aceste vaccinuri, nu au prezentat niciun efect advers.

Vaccinul AstraZeneca este cel mai folosit în Marea Britanie dar a fost restricționat la persoanele peste 30 de ani pe fondul efectelor adverse de tromboză.

Pentru femeile care încearcă să rămână însărcinate, cele care au născut recent sau alăptează se poate face orice vaccin. Potrivit datelor, acestea nu sunt mai vulnerabile la COVID și fac în general forme ușoare ale bolii, dar cele care dezvoltă simptome sunt de 3 ori mai predispuse să nască prematur.

În Brazilia o îngrijorare o reprezintă o tulpină locală de coronavirus, botezată P1 și care este mai periculoasă pentru femeile însărcinate. Așa că autoritățile au transmis un mesaj clar: Să evite sarcina!

Varianta braziliană de coronavirus, dominantă în această țară, este din ce în mai agresivă nu doar cu viitoarele mame dar cu tinerii în general. Mai mult de jumătate din persoanele internate la terapie intensivă în Brazilia au sub 40 de ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite