Marea Britanie: Călătorii sosiţi din ţări cu risc şi care încalcă regulile de carantină riscă pedeapsa cu închisoarea

Marea Britanie
Marea Britanie
9 februarie 2021, 16:39

”Vom aplica amenzi pentru oamenii care nu respectă regulile. Acest lucru include amendă de 1.000 de lire sterline pentru orice persoană care soseşte din străinătate şi nu se supune testării obligatorii”, a declarat Hancock în parlament.

”Orice persoană care minte în formularul privind localizarea pasagerului şi încearcă să ascundă faptul că a fost într-o ţară de pe lista roşie în ultimele 10 zile înainte de sosirea aici este pasibilă de o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare”, a adăugat ministrul britanic.

Regatul Unit a decis vineri plasarea în carantină în hoteluri, pentru 10 zile, a persoanelor care sosesc din 33 de ţări de risc începând cu data de 15 februarie. Pe această listă roşie se află Portugalia, Africa de Sud, toate statele din America de Sud şi Emiratele Arabe Unite.

Noua măsură îi vizează în primul rând pe cetăţenii britanici ce revin în Regatul Unit. Intrările dinspre ţările respective erau deja interzise pentru persoanele care nu au reşedinţa în Regatul Unit.

Măsura este menită să limiteze răspândirea noilor variante ale coronavirusului, precum cele din Brazilia şi Africa de Sud, a explicat vineri Ministerul Sănătăţii britanic.

Potrivit BBC, în primele ore după confirmarea noilor reguli de carantină legată de COVID-19 guvernul de la Londra a rezervat mii de camere de hotel. Autorităţile se aşteaptă ca în fiecare zi să revină în Regatul Unit, în medie, 1.000 de persoane din locuri unde sunt răspândite noile variante ale coronavirusului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă