Marea Britanie are în plan un împrumut în valoare de 400 de miliarde de lire sterline

23 noiembrie 2020, 09:01

La începutul lunii viitoare, Anglia ar urma să iasă din carantină. Experții spun însă că efectele restricțiilor nu sunt suficiente, așa că ar putea urma altele. În paralel se desfășoară procedurile legate de autorizarea națională a vaccinului anticovid produs de Pfizer Biontech și de prima etapă a vaccinării populației.

Doar decorațiunile din centrul Londrei amintesc de magia sărbătorilor de iarnă, care se anunță diferite de cele de până acum, după cum a spus chiar ministrul britanic al finanțelor.

Rishi Sunak, ministrul britanic al Finanțelor: Crăciunul nu va fi normal în acest an. Acestea fiind spuse, căutăm, alături de premier, modalități prin care familiile să poată petrece un timp împreună de Crăciun, ceva ce, sigur, dorim să facem.

Cheltuielile pentru gestionarea pandemiei în acest an, care includ și protecția locurilor de muncă, au depășit 200 de miliarde de lire sterline în Marea Britanie. Un impact asupra economiei, care va intra, de anul viitor, într-o nouă fază odată cu încheierea perioadei de tranziție post Brexit.

Ministrul Finanțelor vă anunță în câteva zile cele mai mari împrumuturi publice ale Marii Britanii după Al II lea Război Mondial, 400 de miliarde de lire sterline, după cum precizează agenția Reuters. Care se referă și la cea mai gravă prăbușire a economiei britanice din ultimele trei secole.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite