Marea Britanie anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina: rachete antiaeriene Starstreak, rachete antitanc și blindate Mastiff

Rachete antiaeriene Starstreak
Rachete antiaeriene Starstreak
8 aprilie 2022, 20:01

Valoarea noului ajutor militar este de circa 100 de milioane de lire sterline (120 de milioane de euro) şi cuprinde rachete antiaeriene Starstreak şi 800 de rachete antitanc, a precizat Boris Johnson la o conferinţă de presă comună cu cancelarul german Olaf Scholz, desfăşurată la Londra.

Ministrul Apărării, Ben Wallace, care a fost astăzi în România, a confirmat că Marea Britanie va trimite și un număr nespecificat de vehicule puternic blindate Mastiff. Ofițerii britanici vor oferi instruire trupelor ucrainene într-o țară vecină.

”Crimele Rusiei în Ucraina nu vor rămâne nepedepsite”, a indicat astăzi Boris Johnson, în timp ce Scholz a vorbit despre bombardamentele ”îngrozitoare” ale Rusiei asupra Ucrainei.

Pe de altă parte, cei doi au convenit să coopereze mai strâns în vederea diminuării dependenţei energetice a Europei faţă de Rusia, admiţând însă că este un demers care necesită timp.

De la începerea invaziei ruse, Ucraina a primit din partea SUA şi a aliaţilor săi peste 60.000 de rachete antitanc şi peste 25.000 de rachete antiaeriene, a anunţat joi şeful Statului Major al armatei americane, generalul Mark Milley, citat de Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite