Marea Britanie afirmă că sunt posibile atacuri cibernetice, ca replică a Rusiei la bombardarea Siriei

15 aprilie 2018, 18:38

Boris Johnson, ministrul britanic de externe, declară că Londra va lua absolut toate măsurile de precauție pentru a se apăra de eventualele atacuri rusești în spațiul virtual.

BORIS JOHNSON: „Când vedem ceea ce a făcut Rusia, nu doar la noi în ţară, la Salisbury, dar şi atacurile asupra unor posturi TV, amestecul în alegeri, atacarea informatică a infrastructurii naţionale, sigur că trebuie să fim foarte, foarte precauţi”.

Potrivit serviciilor de informații ale Marii Britanii, Rusia ar putea porni un așa numit război murdar, cu atacuri informatice asupra unor instituții-cheie, cum ar fi sistemul de sănătate sau cel de distribuție a energiei. Ar putea fi vorba, tot în spațiul virtual, și despre campanii KOMPROMAT – cum numesc rușii răspândirea de informații compromițătoare despre politicieni de prim rang sau alte personalități publice. Ministerul apărării și Centrul Guvernamental de Comunicații – puternica agenție care cooperează strâns cu MI 5 și MI 6 – sunt pregătite, în orice moment, să răspundă în maniera cuvenită oricărui atac cibernetic, scrie presa britanică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite