Marea Britanie a intrat în campanie pentru alegerile anticipate din 12 decembrie

6 noiembrie 2019, 20:50

Premierul Boris Johnson a fost la Palatul Buckingham pentru a cere, oficial, Reginei Elisabeta a II-a aprobarea pentru dizolvarea Parlamentului. A condus o ședință de guvern și a ținut un discurs în fața reședinței din Downing Street 10  înainte să anunțe declanșarea campaniei electorale.

Boris Johnson le-a mulțumit și jurnaliștilor pentru modul în care au reflectat negocierile legate de noul Acord Brexit. Nu s-a reușit adoptarea acestuia în Parlamentul de la Londra. Blocajul politic pe tema Brexitului a împiedicat ieșirea Marii Britanii din UE, înregistrându-se pânaă acum 3 amânări.

Cele mai recente sondaje îi plaseazaă pe conservatori pe prima poziție, la o distanță de 7-10 procente față de laburiști. Campania va fi centrată pe Brexit. Alegerea va fi între a pleca cu un acord sensibil sau a rămâne în UE, a declarat Jeremy Corbyn, liderul opoziției laburiste.

Singurul semnal de la Bruxelles este că se așteaptă din partea premierului britanic unul sau mai multe nume pentru poziția de comisar european.

Va fi însă pentru prima dată în ultima sută de ani când se organizează alegeri în Marea Britanie în luna decembrie, ceea ce i-ar putea irita pe unii alegători, dincolo de criza fără sfârșit a Brexitului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite