Marea Britanie: Tineri din industria IT au creat site-uri împotriva Brexit, prin care vor să convingă politicienii să organizeze un al doilea referendum

Pe măsură ce ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană devine din ce în ce mai neclară, mai mulți tineri care lucrează în IT creează site-uri prin care încearcă să blocheze Brexitul. Practic, portalurile conțin informații legate de efectele produse de ieșirea regatului din Clubul Comunitar. Creatorii speră că astfel va crește presiunea opiniei publice asupra politicienilor, pentru a-i determina să organizeze un al doilea referendum pe această temă.

27 Martie 2019, 00:28 (actualizat 27 Martie 2019, 10:42) Știrile TVR |
$article.media.images[0].description
Tineri IT-iști împotriva Brexit "

It-iști, antreprenori și specialiști în marketing s-au organizat într-un grup; vin cu idei inedite pe care le postează apoi pe internet pentru a face ca mesajul să fie cât mai bine înțeles: un al doilea referendum.

James  Tabor,  membru fondator al grupului Tech for UK:  "Sunt pe deplin în favoarea rãmânerii în Uniunea Europeanã, ca membru al comunitãţii tehnologice, dar şi ca cetãţean al Marii Britanii. Am devenit membru al acestei organizaţii pentru a nu ajunge sã regret pentru tot restul vieţii cã nu am acţionat deloc."

Grupul Tech for UK s-a creat anul trecut și de atunci au fost făcute zeci de aplicații pentru telefoanele inteligente. Au creat și zeci de site-uri care îi ajută pe utilizatori să trimită automat mesaje împotriva Brexitului politicienilor din circumscripțiile lor. Alte mesaje se referă la efectul benefic al Uniunii Europene asupra Regatului.

Singurul scop al acestui grup este să-i convingă pe politicieni să organizeze un al doilea referendum.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 15°C 13°C
CONSTANTA 20°C 18°C
CRAIOVA 20°C 18°C
BRASOV 14°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI